Virkattu avainnauha

IMG_5788

Taustatiedot: osaat tehdä aloitussilmukan, silmukkaketjua, kiinteän silmukan, sekä piilosilmukan. Jos tarvitset muistinvirkistystä, löydät perussilmukoiden ohjeet täältä.

Avainketjun valmistamiseen tarvitset: lankaa, virkkuukoukun, neulan, avainrenkaan, sakset ja napin.

1. Tee aloituslenkki ja virkkaa ketjuun silmukoita niin monta, kuin haluat avainnauhan olevan leveä. Kun leveys on mielestäsi hyvä, tee vielä yksi ylimääräinen silmukka kääntymistä varten. Ohjeen avainnauhaan on virkattu aloitusketjuun 4 silmukkaa ja 1 silmukka kääntymistä varten.

IMG_5779

2. Käännä työ. Jätä yksi silmukka väliin ja aloita kiinteiden silmukoiden virkkaaminen. Tee tällä kierroksella kiinteä silmukka aina silmukkaketjun takareunaan.

IMG_5780

3. Käännä työ. Tee yksi ylimääräinen silmukka reunaan kääntymistä helpottamaan. Aloita kiinteiden silmukoiden virkkaaminen. Kuvassa nuppineula osoittaa paikkaa josta aloitat. Tee kiinteä silmukka tästä lähtien niin, että poimit edellisen kerroksen silmukasta aina etu- ja takareunan.

IMG_5782 IMG_5781

4. Jatka kiinteiden silmukoiden tekemistä, kunnes avainnauha on sopivan pituinen. Muista joka kerroksella kuinka monta kiinteää silmukkaa teet työhön, jotta nauha pysyy samankokoisena.

IMG_5783

5. Kun nauha on sopivan pituinen, pujota avainrengas työhön. Virkkaa piilosilmukoilla avainhihna yhteen. Päättele langat.  Aseta avainrengas tehdyn sauman kohdalle ja ompele nappi avainnauhaan pitämään avainrengas paikoillaan.

IMG_5784 IMG_5785 IMG_5786 IMG_5788

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s